iOS 18 navodno će biti najveća Appleova nadogradnja softvera do sada

Nakon proteklih ažuriranja koje, prema mišljenju korisnika, nisu donijeli neke značajnije promjene, nadolazeći iOS 18 mogao bi predstavljati najveću nadogradnju u povijesti Applea. Barem tako tvrdi Appleov dugogodišnji analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman.

„Rečeno mi je da se novi operativni sustav unutar tvrtke smatra jednim od najvećih ažuriranja iOS-a – ako ne i najvećim – u povijesti Applea. Imajući to na umu, Appleova developerska konferencija (WWDC) u lipnju trebala bi biti poprilično uzbudljiva“, objavio je Gurman u svom Power On biltenu.

Iako Gurmanova najnovija prognoza ne ide u detalje oko toga što bi iOS 18 mogao sadržavati, ranije je izvijestio da Apple planira integrirati generativne AI alate u svoje postojeće aplikacije poput Siri, Pagesa i Keynotesa. Budući da je Samsung s novom serijom mobitela Galaxy S24 uveo AI u svoj sustav, očekuje se da će to vjerojatno napraviti i Apple s iOS-om 18.

Osim toga, iOS 18 također bi mogao donijeti podršku za RCS o čemu se govori već godinama. Naime, Apple je prošle jeseni potvrdio da će 2024. godine iPhone dobiti podršku za RCS, noviji standard razmjene poruka kojeg koristi većina mobitela s Androidom, što bi u teoriji moglo donijeti mnoge značajke u stilu iMessagea, uključujući potvrde o pročitanoj poruci, indikatore tipkanja, slike i videozapise visoke kvalitete i još mnogo toga.

Total Views: 442 ,