Dobio auto na “dođem ti”, zatim ga prodao za 23.900 eura!

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Spomenuti se sumnjiči da je kao vlasnik i jedina odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Rijeci tijekom ožujka 2021. godine doveo u zabludu odgovornu osobu tvrtke s područja otoka Krka neistinito mu predočivši da će za kupljeno vozilo platiti oko 23 900 eura u roku od 30 dana od preuzimanja vozila, iako to uistinu nije namjeravao učiniti, već je navedeno vozilo preprodao unutar tjedan dana. Tvrtki s područja otoka Krka nije platio dugovanje za kupljeno vozilo te je time tvrtku oštetio za navedeni novčani iznos.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba spomenute tvrtke nije podnio zahtjev za stečajni postupak te tvrtke nadležnom trgovačkom sudu, čiji su poslovni računi od sredine travnja 2021. godine bili u neprekidnoj blokadi.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju te povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz policije.

Total Views: 4517 ,