Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

85bcc774604bcfab8c57c92ee369d5dfVjerojatno ste primijetili da je WhatsApp uveo end-to-end enkripciju kako bi pojačao sigurnost privatnosti svojih korisnika. Viber je prihvatio trend i učinio to isto.

Aplikacija koja ima više od 711 milijuna korisnika širom svijeta danas uvodi end-to-end enkripciju za sve poruke i pozive razmjenjene putem njihove platforme, što uključuje i grupne razgovore, ali i opciju skrivanja razgovora na računu. To u konačnici znači samo jedno – nitko i ni u kojem slučaju neće moći pristupiti vašim porukama, što je odlična stvar.

Opcija će u nadolazećim tjednima biti omogućena svim korisnicima Androida, iOS-a, PC-ja i Macova koji obave najnovije ažuriranje aplikacije, a na njoj su radili godinama, piše TechCrunch.

Enkripcija će, objašnjavaju iz Vibera, biti dostupna na nekoliko razina sigurnosti, koje će biti prikazane različitim bojama i dostupne na desnoj strani displeja. Siva će značiti punu enkripciju. Zelena će značiti da možete autenticirati bilo kojeg korisnika aplikacije s kojim započinjete razgovor i kontinuirano pratiti razgovor kako biste se uvjerili da su korisnici verificirani. Crvena se razina pojavljuje kada pouzdana osoba s kojom ste razgovarali ne prođe ponovnu autentikaciju, što se može dogoditi ako taj korisnik promijeni uređaj ili mu netko drugi pokuša ući u poruke, prenosi Faktor.

Osim toga dostupne su i dodatne opcije privatnosti, a sve zbog ideje da vaš račun mogu koristiti i druge osobe, bilo da se radi o djeci koja igraju igrice na Viberu ili nekome tko nema baš najčasnije namjere s vašim korisničkim računom.

Postoji i mogućnost skrivanja određenih razgovora i mogućnosti pristupanja samo uz pomoć četverocifrenog PIN-a.