Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

082f8c56ef0dede0f9b1429abd0f9713Gradić Rojales, udaljen 35 kilometara od primorskog grada Alicantea na jugu Španjolske, postavio je na jedan od svojih trgova kip Gospe iz Međugorja nakon što se u srpnju jedan španjolski bračni par vratio odande uslišanih molbi. 

„Ovo će biti mjesto mira i promišljanja. No prije svega želimo da Gospu upozna što veći broj ljudi u svijetu te promijeni njihov život na bolje, kao što se meni dogodilo kada sam posjetila Međugorje“, rekla je medijima María González koja je pokrenula inicijativu te jedna od 18.127 stanovnika Rojalesa, javlja Hina.

Gospin kip je replika originalnog kipa iz hercegovačkog svetišta, visok 1,60 metara, te napravljen od istog kamena nakon čega je dopremljen u Španjolsku.

„Kada sam se u srpnju vratila odande nestali su svi moji problemi. To je bilo čudo“, napominje González u gradu udaljenom dva kilometra od Sredozemnog mora.

Na trgu gdje je postavljen spomenik nalazi se i sandučić za molbe, ploča s tekstom psalma 23. s riječima „Gospod je pastir moj“, a ondje je i plavi metalni križ visok dva metra. Rojales, čiji je gradonačelnik Antonio Pérez García član Socijalističke radničke stranke Španjolske (PSOE), postao je tako prvo mjesto u Španjolskoj s mjestom posvećenim Gospi iz Međugorja.

U Međugorju je 24. lipnja 1981. šestero izvijestilo o ukazanju Gospe na tamošnjem brdu. Nakon što su se izviješća o ukazanjima ponavljala Međugorje je postalo jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu.

„Velika vjera njegovih stanovnika, kako ondje pričaju, razlog je zašto se Gospa ukazala baš ondje“, kaže González.

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com