Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

0460bfb553d53147ca43a66637ac7ffdIako smo proteklog vikenda imali gotovo savršen uvod u proljeće s mnogo sunca i višim temperaturama, jučer je na Kupresu i u Sarajevu osvanuo snijeg. Oborine su se u popodnevnim satima intenzivirale, a i temperatura je bila dosta niža u odnosu na prethodne dane.

Zbog ugaženog snijega i snježnih nanosa za teretna vozila obustavljen je bio i promet na dionici M-15 Glamoč - Mliništa, a otežano se prometovalo na dionicama cesta preko planinskih prijevoja. se izdvajaju dionice Kupres - ­ Šujica, Livno - ­ Šujica, Glamoč – Mliništa, Ključ - ­ Petrovac i Petrovac - ­ Drvar. Dok je dijelove Bosne prekrio snijeg, u Hercegovini je padala tzv. saharska kiša, ulicama Mostara doslovce je teklo blato, a oko podne je s prljavom kišom padala i tuča.

Zbog obilnih oborina posljednjih nekoliko dana, na području sliva rijeke Spreče nadošle su rijeke, ali i lokalni potoci. U Sprečkom polju poplavljeno je više od dvije stotine hektara plodne oranice. Na mjernom mjestu Karanovac kod Gračanice, jučer ujutro je razina Spreče iznosila 380 centimetara i za 80 centimetara je veća od redovite obrane od poplava.

Stanovnicima poplavljenih područja prognoza za iduće dane ne ulijeva optimizam. Danas se u BiH očekuje pretežito oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni s kišom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnoj Bosni povremeno s jakim udarima, sjeverni i SI. Jutarnje temperature od -3 do 9, a dnevne od 3 do 14 °C.

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com