Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

www.plivazdravlje.hrNa jednoj od emisija na HRT-u „Mir i Dobro“ nedjeljom u prilogu „Zašto je Isus došao među nas na zemlju“ je rečeno sljedeće:

  • da nam pokaže da budemo ponizni, maleni poput djeteta, jer Isus se ponizio zbog nas da bi nas spasio. A mi želimo biti VEĆI od drugih (prvo slovo-V).
  • Isus je došao da nam pokaže da ne jurimo za materijalnim dobrima i ne zgrćemo blago na zemlji već blago na nebu. Isus nije imao ni kuće gdje bi se rodio već se rodio u štali, a ni groba nije imao da se ukopa. Mi, za razliku od Njega, zbog pohlepe gomilamo bogatstva od svake vrste. To je Imetak (drugo slovo-I).
  • Isus je došao kao žrtveni jaganjac da nas spasi zbog naših grijeha, a mi kakvi smo samo mislimo na sebe ,egoizam na svakom koraku i ne vodimo brigu o bratu čovjeku, o svom bližnjemu. Tada vlada Ravnodušnost (treće slovo-R).
  • Isus nije mario o uživanju tijela već svojim životom i primjerom nošenja križa pokazao žrtvu. Na kraju je i umro na križu zbog nas, a mi konzumiramo užitak od svake vrste: droga, alkohol, zabave, sex, zabave Prepuštamo se Uživanju ili porocima (četvrto slovo-U).
  • Isus se nije bojao nijednog straha, pa ni od straha od smrti. Na križu je govorio: „Oče, zašto si me ostavio“ ,ali je također rekao: „ Neka bude tvoja, a ne moja volja…“. Rekli bismo i ljudsko i božansko, a kod nas su prisutne razne vrste straha: strah od prirodnih nepogoda, strah od ratova, strah od korona virusa, strah od bolesti i od smrti (peto slovo-S).

Svako ovo slovo na kraju čini jednu riječ, a to je V-I-R-U-S.

Ovaj virus je opasniji od bilo kojeg virusa,  pa i od Covid 19 virusa.