izvidjac maglaj p 620Prošlog vikenda je krenula rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine. Naši momci su na vrućem terenu u Doboju nespretno u završnici ispustili pobjedu i umjesto tri osvojili jedan bod. Ovog vikenda na rasporedu je drugo kolo, „Skaute“ očekuje zahtijevan protivnik RK Maglaj.

Naši športski prijatelji iz Maglaja igraju lijep i atraktivan rukomet, prepoznatljivi su po svojoj rukometnoj školi i u zadnjem periodu stalno su u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa. Ove godine su ojačali svoje redove dolaskom Benjamina Čičkušića, Selvedina Omahića, a tu je i bivši katarski reprezentativac Eldar Memišević, iskusni vratar Kenan Mutapčić, Edo Mehinagić,..

Nimalo lagan zadatak, „Skautima“ je podrška s tribina dodatni impuls, ispunimo tribine, ne štedimo grlo i dlanove, budimo 8. „Skaut“.

Utakmica između rukometaša Izviđača Central osiguranje i Maglaja igra se u subotu, 28.09.2019. godine u Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 19:00 sati.

Pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu u Gradsku športsku dvoranu i fer i sportskim navijanjem pomognu našim rukometašima da ostvari pobjedi u ovom susretu.

Zato dođimo, zagrijmo dlanove, navijajmo, budimo uz naše rukometaše, kako bi što lakše došli do pobjede.