Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

agape matovic kristinaDruge večeri trodnevnih edukativnih tribina u organizaciji udruge mladih Agape gosti predavači govorili su o ovisnostima modernog doba.

Kristina Paponja, psihologinja uposlena u školi Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom govorila je o ovisnosti o Internetu i posljedicama koje one donose. Posebno se dotaknula rizičnih skupina, mladih od predškolskog doba, do studentskih dana. Nakon predavanja popraćenog odgovarajućom prezentacijom Kristina Paponja je odgovarala na pitanja nazočnih u Gradskoj vijećnici.


Drugi predavač bila je Nada Matović, dipl. socijalni radnik i alkoholog koja je uglavnom iznosila iskustva iz svog dugogodišnjeg iskustva s liječenjem alkoholičara i kockara. Više od pedeset godina gospođa Matović se bori s posljedicama ovih ovisnosti i bolesti koje, nažalost, najviše škode obiteljima koje imaju takvog ovisnika i kako kaže borit će se do kraja života.

3. večer: 9. travnja 2016. godine: ”(P)okreni riječima”

Poezija je krik najskrivenijih čovjekovih dubina, ali i odgovor umjetnika na stvarne događaje koji nas okružuju. Upravo takva socijalna tematika će posljednju večer biti umrežena u najljepše stihove domaćih pjesnika.

Imamo čast ugostiti Marka Tomaša, pjesnika rođenog u Sloveniji, koji trenutno živi i djeluje u Mostaru. Pjesnika čiji su stihovi boema izrešetani s jedne strane bijesom na režim i dokonost u državi, a s druge strane obojeni najpoletnijim ljubavnim mislima. Pjesnik će imati priliku i predstaviti svoje knjige ”Kolodvor i paranoja”, ”Varanje smrti” i ”Crni molitvenik”, koje ćete na kraju večeri moći kupiti.

Marina Radoš, mlada i perspektivna spisateljica, rodom iz Tomislavgrada, unijet će vedrinu svojim mladenačkim razmišljanjima, a ujedno i pjesničkom zrelošću koja nadahnjuje mlade ljude u našoj, ali i susjednim državama.