Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

12512363 585159041633575 7899521570421771445 nGodišnjicu osnivanja naše Udruge i ove godine smo odlučili proslaviti organiziranjem edukativnih tribina na koje vas ovim putem srdačno pozivamo!

Tribine će se održati 7., 8., i 9. travnja ove godine u Gradskoj vijećnici Ljubuški, s početkom u 19:00 sati.
Kroz ova tri dana moći ćete poslušati eminentne i iskusne predavače koji će govoriti o problemima ovisnosti modernog doba, aktivizmu kroz medije i kroz pisanu riječ.

1. večer- 7.4. 2016. „Aktivizam u medijima“
Gost predavač- Senad Hadžifejzović- osnivač prve HD televizije FACE TV. Poznati novinar koji u Centralnom dnevniku FACE TV-a, bez dlake na jeziku daje kratke i britke izvještaje o trenutnim događajima u Bosni i Hercegovini. Gospodin Hadžifejzović će prvu večer govoriti o snazi koju mediji imaju u našoj zemlji i načinu na koji se televizija koristi kao pozitivna potpora društvenom aktivizmu.


2. večer- 8.4. 2016. „Čemu danas robujem?“
Problematika o kojoj će se raspravljati u drugoj večeri je borba s ovisnostima. U posljednje vrijeme ovisnosti o internetu, društvenim mrežama, igricama, uzele su maha te sve više mladih ljudi, kao i većina roditelja, traže pomoć u suzbijanju ovih novonastalih ovisnosti. Nada Matković socijalni je radnik koja već više od 40 godina pomaže ovisnicima u psihijatrijskoj bolnici u Mostaru. Ona će održati zanimljivo predavanje o alkoholu i kocki te njihovim posljedicama. Gospođi Matković će se pridružiti Kristina Paponja,mlada psihologinja uposlena u školi Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom, koja će održati predavanje o novijim ovisnostima modernog doba.


3. večer- „(P)okreni riječima!“
Poezija je krik najskrivenijih čovjekovih dubina, ali i odgovor umjetnika na stvarne događaje koji nas okružuju. Upravo takva socijalna tematika će posljednju večer biti umrežena u najljepše stihove domaćih pjesnika. Imamo čast ugostiti Marka Tomaša, pjesnika rođenog u Sloveniji, koji trenutno živi i djeluje u Mostaru. Pjesnika čiji su stihovi boema izrešetani s jedne strane bijesom na režim i dokonost u državi, a s druge strane obojeni najpoletnijim ljubavnim mislima. Pjesnik će imati priliku i predstaviti svoje knjige „Kolodvor i paranoja“, „Varanje smrti“ i „Crni molitvenik“, koje ćete na kraju večeri moći kupiti.
Marina Radoš, mlada i perspektivna spisateljica, rodom iz Tomislavgrada, unijet će vedrinu svojim mladenačkim razmišljanjima, a ujedno i pjesničkom zrelošću koja nadahnjuje mlade ljude u našoj, ali i susjednim državama.


Sve Vas pozivamo da dođete, poslušate naše goste i aktivno sudjelujete na ovim večerima.
Vidimo se!
Vaš Agape ♥