DANIJELAHercegovka Daniela Škegro nominirana za najprestižniju iseljeničku nagradu Večernjakova domovnica u kategoriji glazbe. Daniela već godinama živi na relaciji Hercegovina – Njemačka . 2018.godine Daniela Škegro je također bila među nominiranima i završila je u finalu.

 

Ovaj događaj je medijski jako popraćen u inozemnim medijima,te ga zovu i Hrvatski Oskar. Večernjakova domovnica godišnja je nagrada koju se dodjeljuje od 2006. najpopularnijim i najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine.
Nagradu dodjeljuje Večernji list u u Njemačkom gradu Bad Homburgu. Čitatelji Večernjaka i stručni ocjenjivački žiri glasuju a nagrade se dodjeljuju kategorijama šport, glazba, gluma i spektakl.
Za razliku od prethodnih godina, ovaj put neće biti finalne večeri sa dodjelom nagrada koja je bila predviđena za subotu, 13. ožujka u Kongresnom centru Kurhaus u Bad Homburgu.

 

Samim time zasad otpada i okupljanje sa gala večerom za posjetitelja. No, proglašenja pobjednika u ovogodišnjem izboru biti će obznanjeno tog dana. U kojem obliku će biti to proglašenje, organizazori zasad još nisu odredili.
Među nominiranim sportašima ove godine su i Andrej Kramarić, nogometaš, TSG Hoffenheim Josip Brekalo, VfL Wolfsburg Luka Modrić, Real Madrid.