×

Upozorenje

Nije moguće pronaći izvornu datoteku
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mladifest meugorjefIza nas je 30. Mladifest koji je održan u kolovozu 2019.godine, koji je za razliku od dosadašnjih poznat po prisustvu 14 biskupa i kardinala diljem svijeta. Kao što je poznato, papa Franjo je u svibnju 2019.godine odobrio hodočašće u Međugorje pored hodočasnika i za biskupe i kardinale. Izgleda da smo poslije ovog Mladifesta sve bliže priznanju Gospinih ukazanja iz lipnja 1981.godine.

Znakovito je nekoliko poruka koje su rekli biskupi i pojedini hodočasnici vezano za hodočašće u Međugorju, a njihove riječi prenesene su putem medija. Jedan hodočasnik iz Pleternice je rekao: Gospa majka Isusova je svugdje oko nas, ne samo ovdje u Međugorju no ovdje se dešavaju čuda. Reklo bi se da je to više od ukazanja- brojna ozdravljenja, mnogobrojne ispovijesti, obraćenja, radost  i dr. Jedan od hodočasnika je  rekao: I mi u našoj zemlji imamo Marijina svetišta koja su priznata od strane crkve ali su bez hodočasnika, za razliku od Međugorja kojeg posjećuju milijuni, a nisu još priznata od strane Vatikana…

Sisački biskup Vlado Košić je izjavio: Ove godine je 38. godišnjica Gospinih ukazanja. Ja sam uvjeren da će za dvije godine (na 40.godišnjicu) biti priznata ukazanja od strane Crkve, jer je broj 40 biblijski broj. Izraelci su 40 godina putovali u Obećanu zemlju te je Isus postio u pustinji 40 dana.

To bi bila prva želja za hrvatski narod. Druga želja bi bila svakako da papa Franjo proglasi svecem našeg blaženika Alojzija Stepinca. Nadamo se da će se ove dvije želje ostvariti, ako Bog da uz našu molitvu. U sljedećoj 2020.godini navršava se 50 godina od proglašenja prvog hrvatskog sveca Nikole Tavelića u Šibeniku.

Idi na vrh