Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ante jukic 1170x804Zbog postojanja osnovane sumnje da je kao ravnatelj Gimnazije fra Grge Martića u Posušju počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti i kazneno djelo krivotvorenje službene isprave, suda za prethodno saslušanje Općinskog suda u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg protiv Ante Jukića (1984.) iz Posušja, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Optužnicom se Jukiću stavlja na teret da je, obavljajući spomenutu funkciju u navedenoj gimnaziji prekoračio svoje službene ovlasti, tako što je omogućio izdavanje svjedodžba učenicima kojima su nastavnici prethodno zaključili više negativnih ocjena radi čega su trebali izgubiti godinu.

Optuženi je to učinio nakon što je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH donijelo rješenje kojim je obvezalo gimnaziju da se određenom broju učenika/ca omogući izdavanje svjedodžbi.

”Iako je znao da zaključnu ocjenu za svaki nastavni predmet na kraju nastavne godine utvrđuje nastavnik koji je izvodio nastavu, a da upis ocjene u razredne matične knjige i svjedodžbe upisuje razrednik, izvršio je prepravke ocjena u matičnim knjigama te izdao svjedodžbe za šest učenika i učenica potpisavši se i na mjesto ravnatelja i na mjesto razrednika, a nakon toga je ovjerio službenim pečatom gimnazije”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu te je napomenuo:

”Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela,  jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom”.

 

PayPal Donations

Enter Amount

Najčitanije danas

Radišići Portal

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com