Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Radovan Karadzic0809Radovan Karadžić osuđen je za najteže moguće zločine koji su počinjeni na teritoriju BiH, što je jako bitno. Čeka se žalba na presudu, a žalbeni postupak mogao bi potrajati dvije do tri godine. Izjavio je to Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova, u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

Mate Granić je prije same presude komentirao Karadžićev slučaj. Kazao je da je ovo najvažniji proces nakon procesa Slobodanu Miloševiću. Upozoravali smo svijet da će se agresija Miloševića i JNA nastaviti u BiH. No rat je počeo, najteži od Drugog svjetskog rata. Neuspjeli su mnogi mirovni planovi, a BiH je dosegnula samo dno, kazao je Granić. Karadžiću se ne sudi samo za Sarajevo i Srebrenicu. Počinjeni su veliki zločini, kazao je i istaknuo da je vrlo veliki interes obrazloženje presude i radi povijesti i radi budućnosti.

Mirovni proces je počeo vašingtonskim pregovorima i sporazumom. Akcija Oluja je spriječila da se Srebrenica ne ponovi u Bihaću. Stvoreni su uvjeti za mirno pregovorima rješenje za zaustavaljnje rata. Karaždić se ponašao bahato i arogantno prema svakom. Tek uključivanjem SAD-a došlo je do zaustavljanja rata. Karadžića je štitila srpska obavještajna služba, a osim toga nije bilo dovoljno odlučnosti međunarodne zajednice i zato se Karadžić mogao skrivati 13 godina, kazao je Granić.

 

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com