Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kladionica 1Zastupnik SDA Amir Zukić je na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBIH postavio zastupnička pitanja u cilju dobivanja informacije od strane Ministarstva financija Vlade FBiH da dostavi o tome koliki je prihod kladionica od 01.01.2016. godine sa današnjim datumom, kolika je isplata poreza i koliko je plaćeno po Zakonu o igrama na sreću, kakva je struktura prometa kladionica na koju se plaća 5% i 300 KM paušala, te kolika je isplata pojedinačnih dobitaka u iznosu do 100KM, ako nije oporeziva.

U priopćenju iz SDA podsjećaju da je zastupnik Zukić ranije uputio incijativu da se kladionice uvedu u sustav PDV-a. Po ranijim saznanjima, ukupan prihod države je oko 20 milijuna maraka, a obim poslovanja kladionica 600 milijuna.

Da je toliko kruha prodano u BiH bilo bi naplaćeno oko 80 milijuna poreza, navode u SDA.

- Neshvatljivo je što to do sada nije urađeno, posebno ako imamo u vidu da je ovo društveno štetna djelatnost i da imamo mnogo obitelji koje su unesrećene jer njihovi članovi novac troše na klađenje. Novac od PDV-a bi mogao biti usmjeren u socijalne fondove, te za podršku mladim bračnim parovima i stimulaciju rađanja - pojasnio je Zukić i dodao kako je poznato da kladionice ostvaruju enorman promet, a u proračun FBiH uplaćuju mizeran iznos.

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com