Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Policija policajka 696x464”Što se tiče mlađih od 18 i starijih od 65, ako se nađu na javnom mjestu, policija će ih poslati na mjesto boravka, a ako se usprotive toj mjeri ide im novčana kazna od 500,00 KM.

Ako ponove kazneno djelo bit će tretirani po Krivičnom zakonu po kojemu je kazna godina dana zatvora”, rekao je ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda.

Ipak, zamolio je osobe na koje se ova mjera odnosi da ne dolaze u napast izlaska iz kuće.

”Ova mjera je malo teže provodiva i zato molim sve one na koje se odnose mjere da ostanu kući kako policija ne bi morala intervenirati”, rekao je Bevanda.

Kada su u pitanju oni koji ne poštuju mjere izolacije, njima prijete novčane kazne i zatvorske kazne od 1 do 8 godina zatvora ako krše mjere.

”Kazne su onakve kakve je propisao zakon. Ako policija ne zatekne osobu na mjesto koje je prijavila kao mjesto boravka upućuje se zapisnik sanitarnoj inspekciji, koja izdaje prekršajni nalog, koji ide u proceduru.

Ako policija osobu koja ima mjeru samoizolacije zatekne na javnom mjestu, policija je upućuje na mjesto izolacije i izriče kaznu od 500,00 KM, a ako se ogluši na to bit će privedena i gonjena po Zakonu, prema kojemu je kazna zatvora od 1 do 8 godina”, pojasnio je Bevanda.

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com