Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

donatorska vecer11 121219Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, prozvao je za širenje lažnih vijesti na svom profilu na Instagramu 'sve ljude koji su u ovu sramotu uključeni', aludirajući na Photoshopom izmijenjenu fotografiju Miroslava Škore i Zlatka Dalića.

Madžar je spojio dvije gotovo iste fotografije Škore koji pozira s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem. Jedna je nastala u prosincu prošle godine upravo negdje u ovo vrijeme kad su se obojica slikali s nogometnim dresom s brojem 10.

Predsjedničin savjetnik sad tvrdi da je istu fotografiju Škoro upotrijebio u ovoj kampanji, no ispravivši broj u 11, koji provlači kroz kampanju i sve svoje profile na društvenim mrežama. Time je, sugerira Madžar, naveo birače na krivi trag, a sve to naziva ‘sramotnim postupkom’.

- Sramotan primjer fake news. Slika izbornika Dalića koja je nastala 29. 11. 2018., dakle prije više od godinu dana i to s brojem 10, je sramotnim postupkom i lošim Photoshopom pretvorena u broj 11. Sramotan postupak svih ljudi koji su u ovu sramotu uključeni. Zlatko Dalić je rođeni pobjednik, lider i Hrvatska zna da je izbornik uvijek bio uz pobjednike - napisao je uz objavu.

Originalna fotografija može se naći na profilu Miroslava Škore.

Hrvatska demokratska zajedna na svom je Facebook profilu prenijela Madžarovu objavu te komentirala istu.

"PREVARA ZVANA ŠKORO! U očitoj panici i nervozi, vjerojatno nakon debakla na TV sučeljavanju, izgleda da su u stožeru Miroslava Škore posegnuli za sramotnim prevarama i falsifikatima ne bi li na račun Zlatka Dalića pokušali ušićariti koji politički bod u posljednjim satima kampanje.
Plitko, prizemno i jadno - kao da je Škoru odnijela 'Bujica'", napisali su iz HDZ-a