Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

automobili dizel 660x330Listopad u Njemačkoj donosi neka nova pravila i propise. Evo o čemu se radi.

 

Nova kontrola kvalitete za njegu u staračkim domovina od listopada

Od listopada kvaliteta staračkih domova više neće biti, kao i obično, s ocjenom, već s novim TÜV-om za njegu. Na taj način bi se olakšalo odabiru doma osobama kojima je potrebna skrb i njihovim rođacima. Ubuduće će na Internetu moći čitati i uspoređivati kvalitetu staračkih domova.

Pitanja vozačkih ispita se mijenjaju

Od 1. listopada bit će revidiran službeni upitnik za teoretsku vozačku dozvolu. Stara pitanja se mijenjaju i dodaju se nova pitanja. Tko polaže teoriju iz vozačkog ispita u listopada 2019., trebao bi se pobrinuti da njegov obrazovni softver već bude ažuriran. Ako niste sigurni, pitajte u autoškoli.

Službeni upitnik revidira se dva puta godišnje – u travnju i listopadu. Trenutno ima više od 1500 pitanja. Trećina njih su osnovna znanja, a ostala su dodatna znanja (ovisno o razredu vozačkih dozvola).

U Berlinu više novca za subvenciju za najam

Od 1. listopada kućanstva s niskim prihodima dobit će veću subvenciju za najamninu. Međutim, još uvijek nije jasno o koliko novca se radi.

ADAC nudi nove police od 1. listopada

Od 1. listopada 2019. članovi ADAC-a mogu prijeći na novo ADAC osiguranje automobila. Ako ste već član Autokluba, dobit ćete popust do 10 posto na ADAC Auto-osiguranje.

Registracija automobila – vozači mogu svoje vozilo registrirati putem interneta

Za posjet uredu za registraciju vozila vlasnici automobila često moraju odvojiti puno vremena i imati puno strpljenja. Ali to će se uskoro promijeniti. Od jeseni će se pokrenuti treća faza i-Kfz projekta. i-Kfz znači internetska registracija vozila. Ubuduće bi se novi automobil trebao moći prijaviti, prepisati ili ponovno registrirati putem interneta – bez potrebe za čekanjem u uredima.

U nekim dijelovima Njemačke je to već moguće, ali vrijedi samo za otkazivanje ili ponovni prijem u istom području registracije – to su bile prve dvije faze projekta.

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com