Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

8F0gyCU6 aleacija stanci 475 316 85 s c1Djevojčica koja je u Phoenixu nestala 1994. godine, otkad joj se gubi svaki trag, pronađena je u Connecticutu 24 godine kasnije. Iz američke savezne države Concecticut stiže nevjerojatna priča koja nalikuje scenariju nekog trilera.
Naime, djevojčica koja je u Phoenixu nestala 1994. godine, otkad joj se gubi svaki trag, pronađena je upravo u Connecticutu 24 godine kasnije!

Radi se o Aleaciji Stanci, sada 24-godišnjakinji koja je imala prilično kaotično odrastanje.

Priča ide ovako: Aleacijina majka Toni je nedugo nakon poroda svoju kći, tada devetomjesečnu bebu, dala na čuvanje prijateljima jer je morala 'raščistiti glavu'. Naime, Toni je bila članica ratnog zrakoplovstva SAD-a i nakon službe je postala ovisnica o heroinu i uplela se u prostituciju, a uskoro je završila i u zatvoru.

U međuvremenu, njezina kćerka je išla iz ruke u ruku - prijatelji na koje se Toni oslonila nisu više mogli brinuti o njezinoj kćerki, pa je ona u dječjoj dobi promijenila nekoliko obitelji.

Toni je nestanak svoje kćerke prijavila u ožujku 1995. godine, no policija nije uspjela povezati slučaj nestalog djeteta sa siročetom koje je u to vrijeme bilo u programu Socijalne službe pod nadzorom američke Vlade. Nažalost, iste godine majka djevojčice je ubijena i policija je ostala bez ikakvog svjedoka koji bi mogao rasvijetliti slučaj.

Slučaj je ponovno razbuktao 2008. godine, kad su istražitelji ponovno prošli kroz informacije Nacionalnog centra za nestalu djecu, a zatim skupili sve dostupne informacije, kao i DNA obiteljskih članova kako bi pronašli nestalu djevojčicu.

U slučaju je korišten i softver za predviđanje fizičkog izgleda na temelju fotografija iz djetinjstva, koji je dao naslutiti detektivima kako bi Aleacia mogla izgledati nakon više od 20 godina, a podaci su uneseni u bazu centra.

Šest godina nakon toga, u javnu bolnicu u Connecticutu prijavila se žena bez osobne iskaznice, zbog čega je medicinska sestra provjerila bazu podataka Socijalnog centra i unutra pronašla fotografiju koju je izradio spomenuti softver. Uvidjevši sličnost, javila se policiji, koja je uzela DNA uzorak žene.

Tri godine kasnije, stigli su rezultati, koji su potvrdili kako se radi upravo u Aleaciji, sada odrasloj ženi za kojom se tragalo pune 24 godine! Utvrđeno je i kako je kao dijete bila posvojena, te kako sada ima drugo ime.

Nakon identifikacije, Aleacija se navodno susrela s biološkom bakom, koja je zamolila američke medije da se ne petljaju u privatni život njezine unuke.

"Želim svima poručiti kako se ovakve stvari svakodnevno događaju. Iako javnost na to uglavnom gleda s osudom, iako priče nemaju uvijek sretan kraj, ovakvi slučajevi ne znače uvijek da djeca nisu željena ili da ih je obitelj odbacila. Tako je bilo i s našom Aleacijom", ispričala je baka za AZFamily.

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com