Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

markicezzh2016Zavod za  zdravstveno osiguranje  Županije Zapadnohercegovačke u četvrtak, 31.ožujka 2016. godine završava s redovitom distribucijom premije (markice) za 2016. godinu , a produljenja planiranog roka distribucije neće biti.

U odnosu na prethodne godine, cijena premije osiguranja (markice) po osiguraniku nije se mijenjala i iznosi 20 KM, a istu mogu kupiti sve osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu.

Od 1.travnja 2016. godine premiju osiguranja (markicu) za tekuću godinu, moći će kupiti samo prvoprijavljeni na zdravstveno osiguranje (novorođeni i osobe koje nisu registrirane u sustavu zdravstvenog osiguranja) i to najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave na Poreznu upravu.

Kupovinom godišnje premije osiguranja (markice) osiguranici su oslobođeni plaćanja participacije za zdravstvene usluge.

Zavod poziva sve osiguranike koji nisu kupili premiju osiguranja (markicu) da iskoriste preostala tri dana za kupnju premije, jer od 1.travnja osiguranici koji ne budu imali premiju osiguranja (markicu), plaćat će participaciju za pružene im usluge u zdravstvenim ustanovama.


“Premija osiguranja (markica) nije obvezna, ali u slučaju da osiguranik nema markicu, zdravstvena ustanova ima zakonsku obvezu naplatiti participaciju za pruženu uslugu.Možda se nekad ranije nekome I moglo “progledati kroz prste”, no otkako su zdravstvene ustanove informatizirane,odnosno otkako je uveden integrirani zdravstveni informacijski sustav u ŽZH, svaki osiguranik se identificira na pultu odnosno kartoteci I jedan od prvih podataka koji medicinska sestra vidi na zaslonu računala je, ima li osiguranik markicu ili ne. U slučaju da osiguranik nema markicu,zdravstvena ustanova mora naplatiti uslugu”.

 

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com