Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

16Danas je u Radišićima procesijom i svečanim misnim slavljem koje je počelo u 11 sati proslavljen zaštitnik crkve sv. Nikola Tavelić. Uz fra Ljubu Kurtovića misnom slavlju prisustvovao je fra Renato Galić, župni vikar u Međugorju.

U propovjedi, fra Renato se dotakao života sv. Nikole koji nije odustao od Boga i propovijedanja o Njemu iako je bio svjestan da može zbog toga izgubiti život. Hrabrost koju je nosio ovaj svetac kada je sa svojom subraćom krenuo u najveću džamiju u Jeruzalemu propovijedati o Isusu Kristu zaista je bila nevjerojatna. Nije zanijekao temeljnu kršćansku istinu, a to je da je Isus Krist –Bog, onaj o kome zavisi sve u našim kršćanskim životima, onaj zbog kojeg je predao ovozemaljski život i krenuo u vječnost za Kristom.

Fra Renato se dotakao i današnjeg vremena kada i nije potrebno davati svoj život kao sv. Nikola, ali da ipak možemo svjedočiti svoju vjeru na druge načine a to su naša djela, ponašanje, svojim riječima i načinom života.

Na žalost, danas se često stidimo svjedočiti svoju vjeru pred društvom, strahujući od odbijanja. Dotičemo se raznih tema, bitnih i nebitnih, a Boga i Božju riječ ne širimo. Podsjetio je prisutne vjernike da moramo biti svjedoci u malim odnosno svakodnevnim stvarima, prvenstveno biti svjedok u svojim obiteljima.

Crkveni zbor sastavljen od mladih pjevača koji je pratio misno slavlje pod vodstvom sestre Marcele uistinu je pokazao svu čar njihovih glasova i upotpunio svečanost proslave.

6

 

2

3

41012Na kraju misnog slavlja fra Ljubo Kurtović zahvalio se ministrantima, crkvenom zboru koji predvodi časna sestra Marcela te svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da ovogodišnja proslava zaštitnika sv. Nikole prođe dostojanstveno i u miru. Ugodno druženje nastavljeno je ispred crkve uz delicije naših vrijednih domaćica iz čijih kuhinja uvijek izlaze ukusna jela.