Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mirko skokoU Njemačkoj je održana World Boxing Federation svjetska konvencija na kojoj su prisustvovali menadžeri iz cijelog svijeta. Među svima njima nagradu za najboljeg menadžera svijeta u 2019. godini dobio je Mirko Skoko iz Hrvatske.

Skoko je menadžer Eme Kozin iz Slovenije, koja je tri puta osvajala WBF titulu u srednjoj kategoriji, te također u supersrednjoj. Skoko je također dao šansu i Emilu Markiću da boksa za WBF svjetsku titulu u poluteškoj kategoriji s Denisom Liebauom. Markić je tu priliku iskoristio te je svojeg protivnika pobijedio tehničkim nokautom i osvojio naslov prvaka.

Bio sam iznenađen s osvajanjem ovako velikog priznanja jer o tome nikada nisam ni razmišljao, ovo sam mogao samo sanjati. Radim od 1990. godine kao menadžer I matchmaker u profesionalnom boksu i pokušavam sa svim boksačima s kojima radim izvući ono najbolje što se može i uvijek idemo do maksimuma. Mislim da sam jedini na Balkanu koji je dobio priznanje menadžera godine od jednog svjetskog saveza i zato sam zahvalan svim svojim boksačima jer bez njih ne bi bio ovo što jesam. Volim boks, uživam raditi s dobrim i poštenim boksačima i promotorima“, rekao je Skoko.

Skoko je rođen 1953. godine u D. Radišićima, a 1974. odlazi u Njemačku. 1979. godine otvara školu borilačkih sportova (taekwondo, kickboxing, tajlandski boks i boks). Od tada Mirko živi i radi samo za sport. On je bio višestruki prvak Njemačke, a mnogi njegovi učenici postali su prvaci u raznim borilačkim vještinama.

A.G. 

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com