Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DradisiciU okviru projekta "Jačanje uloge MZ u BIH"  koji je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu Republike Srpske, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova, u mjesnoj zajednici Radišići, koja je dio ovog projekta održaće se forum/zbor mještana u prostorijama O.Š. Marka Marulića P.Š. Donji Radišići u petak 21.10.2016 godine   u 19.oo sati, na osnovu metodologije koju preporučuje projekat "Jačanje uloge MZ u BiH".

Cilj projekta je usmjeren na unapređenje kvalitete života BiH građana kroz osnaživanje lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture na lokalnom nivou, te jačanje demokratske odgovornosti i socijalne uključenosti.

Zbor građana vodit će članovi vijeća koji su  bili na obuci u okviru pomenutog projekta. Cilj foruma je definiranje potreba i prioriteta mještana u mjesnim zajednicama, na osnovu kojih će mjesne zajednice razviti i kandidirati  projekte za dalju implementaciju.
Molimo mještanke i mještane s područja mjesne zajednice Radišići , da se odazovu pozivu i nazoče   forumu /zboru mještana kako bi dali svoj doprinos poboljšanju kvaliteta života u svojoj mjesnoj zajednici.