Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 D718887Danas,01.04.2016.,točno u ponoć nastupio je na snagu sporazum o mirnom razdruživanju i podjeli MZ Radišići na dvije zasebne jedinice lokalne samouprave, na MZ Gornji Radišići i na MZ Donji Radišići.

Odluka o razdruživanju je donesena na prethodnoj sjednici MZ Radišići a sve zbog nepremostivih razlika u mišljenju i djelovanju.

Odluka je usvojena jednoglasno te su razrađeni svi detalji o razdruživanju te razgraničavanju.

Radnom verzijom sporazuma je predviđena podjela svega po formuli pola-pola pa je tako bila planirana podjela groblja Krvnice na južni dio koji bi pripao MZ Donji Radišići i sjeverni dio koji bi pripao MZ Gornji Radišići, naravno uz zamjene i preseljenje određenih grobnica. Po istom ključu je predviđena i podjela u crkvi sv.Nikole Tavelića pa bi klupe lijevo od vrata pripale MZ Donji Radišići a klupe desno od vrata MZ Gornji Radišići.

Na sreću je ipak došlo do ublažavanja stavova pa su dogovorom utvrđeni objekti od obostrane važnosti za kulturno,športsko i vjersko djelovanje i jednih i drugih.

Tako je određeno da ti zajednički prostori i objekti budu:

*crkva sv.Nikole Tavelića

*groblje Krvnica s pripadajućim parkingom i mrtvačnicom

*športski centar Leda

*Dom i Pošta na Sadinama

*poletna staza ˝Darinko Tomić Daćak˝ na brdu

*Lovački dom

*Pekara Radišići

*bućana Medić

*Milenkov kafić

Crta razgraničenja u polju će se odrediti međunarodnom arbitražom gdje će obje MZ predložiti po jednog međunarodnog arbitra dok će trećeg člana predložiti Općina Ljubuški.