Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kreso1 630x408“Šutio sam dan-dva pa onda opet mislim, kad sam već to doživio, trebam i ispričati jer događaj je bio nestvaran. Nikada nisam ni pomislio da mi se to može dogoditi. Vozio sam magistralom iznad Ploča, prema autocesti, odjednom sam primijetio kako nešto crveno, veličine oraha, leti prema autu.

Čini mi se kako nisam uspio ni trepnuti, a već sam osjetio udar. Auto se zatresao kao da ga je pogodio kamen od stotinu kilograma. Bio sam zatečen, a supruga je uzviknula: ‘Što je ovo?’. Sve je to kratko trajalo. Kad sam se uspio pribrati, nakon pedesetak metara sam se zaustavio. Tek tada sam primijetio kako je razbijeno vjetrobransko staklo, na samom rubu”, priča još uvijek pod dojmom slučaja koji mu se dogodio Krešo Medić, vlasnik urarsko-zlatarskog obrta, pa nastavlja: “Nije mi jasno, kao što vidite, otisak je mali, a udarilo je tako jako da se auto zaljuljao. Vidite, ostali su tragovi i na metalnom dijelu”, pokazuje Krešo još pod dojmom nestvarnog događaja, piše Večernji list BiH.

Da sve bude neobičnije, dok smo razgovarali, na naše iznenađenje, na mjesto gdje je oštećeno vjetrobransko staklo slijeće osa. Teško je reći što ju je privuklo. Tek je osa nastavila pipcima istraživati po oštećenju. Dok promatramo osu, Krešo ističe: “Supruga kaže kako se njoj činilo kao da prema autu leti usijani vijak. S nama je u automobilu bio i unuk. Iskreno, uplašili smo se jer to je tako potreslo auto da sam na trenutak pomislio da ćemo sletjeti s ceste. Zato nisam odmah ni primijetio da je staklo oštećeno”, kaže Medić.

Nakon što su se pribrali, obitelj Medić uputila se u MUP prijaviti oštećenje. Međutim, kako je nadležni za procjenu u tom trenutku bio odsutan, a njima se žurilo, nastavili su put. Sve skupa neobično, a gospodin Medić ističe kako bi volio znati što ga je, kako kaže, “bubnulo”. Da je bila riječ o čvrstom predmetu nepravilnog oblika, svjedoči otisak na metalnom dijelu, uz rub vjetrobranskog stakla