Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

cannabis sativa flowers 081006 2aTemeljem prikupljenih operativnih podataka i njihove analitičke obrade Uprava policije MUP-a ŽZH je zavela operativno-taktičku akciju kodnog imena “OPIJAT III”,s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanja u promet opojnih droga. Sukladno planiranim aktivnostima po predmetnoj akciji policijski službenici ove Uprave policije redovito su prikupljali operativna saznanja o osobama koje su sklone vršenju kaznenih djela iz članka 238. i članka 239. Kaznenog zakona F BiH te o lokalitetima na kojima su nasadi Cannabis Sativa.

Dana 13. srpnja 2016. godine u mjestu Gornji Radišići, lokalitet “Glavica” prilikom pretrage terena policijski službenici Policijske uprave Ljubuški zatekli su osobu Z.B. starosti 23 godine u nasadu Cannabis Sative, kako provjera vlažnost zemlje u posudama u kojima su zasađene stabljike. Izvršenim očevidom je utvrđeno da se u nasadu nalaze 23 stabljike visine od 40 – 90 cm koje su zasađene u pvc posude. Nakon izvršenog očevida građanin Z.B. je lišen slobode u 17.30 sati i priveden u službene prostorije Policijske uprave Ljubuški i nad njim je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 238. Kaznenog zakona F BiH, a pronađene stabljike su izuzete i služit će kao dokaz u kaznenom postupku.

Dana 13. srpnja 2016. godine u mjestu Gornji Radišići, lokalitet “Erešova mala” prilikom pretrage terena policijski službenici Sektora kriminalističke policije zatekli su osobu M.B. starosti 56 godina u nasadu Cannabis Sative, kako zalijeva zasađene stabljike. Izvršenim očevidom je utvrđeno da se u nasadu nalazi 179 stabljika koje su zasađene u zemlju. Nakon izvršenog očevida građanin M.B. je lišen slobode u 18.15 sati i priveden u službene prostorije Policijske uprave Grude i nad njim je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 238. Kaznenog zakona F BiH, a pronađene stabljike su izuzete i služit će kao dokaz u kaznenom postupku. Obiteljska kuća osumnjičenoga je stavljena pod policijski nadzor i nakon ishođenog naloga od nadležnog suda biti će izvršen pretres.
O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivan dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu.
Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH nastavljaju sa provođenjem akcije “OPIJAT III”, a o budućim rezultatima biti će te blagovremeno izvješćeni.