Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

josip saracJosip Šarac važan je adut hrvatske rukometne reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Lijevi vanjski iz Ljubuškog već je nekoliko godina uz reprezentaciju, a sada bi mogao imati veliku ulogu.

 

Josip Šarac: Biografija

U nedostatku pravnih lijevih vanjskih, ponajprije zbog ozljede Halila Jaganjca, Šarac bi mogao imati veliku minutažu na predstojećem prvenstvu. Hrvatska će na lijevoj strani ići s Duvnjakom, Srnom i Šarcem.

Šarac je rođen prije 24 godine u Ljubuškom, odakle su i Mirko Alilović, Denis Buntić i David Mandić, igrači koji su ostavili veliki trag u reprezentaciji, a neki i dalje traju poput Mandića, koji također zbog ozljede ne ide na turnir.

Mladi lijevi vanjski godinama je slovio za velikog hrvatskog talenta. U ožujku 2021. godine ostvario je transfer karijere, kupio ga je njemački bundesligaš Frisch Auf Göppingen. U to je vrijeme igrao u dresu Celja, a onda se dogodila strašna ozljeda.

Šarac se teško ozlijedio na utakmici protiv PSG-a u Ligi prvaka. Nezgodno je doskočio i nažalost puklo je sve, oba meniskusa te prednji i bočni ligament.

Dugo se oporavljao nakon ozljede koja bi mnoge udaljila od profesionalnog sporta, no vratio se još jači. U 18 utakmica ove sezone zabio je 54 gola i upisao 22 asistencije. Dokazao je kvalitetu u najjačoj ligi svijeta, pa se od njega puno očekuje i u Švedskoj.

 

Josip Šarac: Godine, visina, klubovi
Rođen: 24. veljače 1998.
Visina: 201 cm
Klubovi: Izviđač, Celje, Göppingen

 

Prošlu godinu svakako će pamtiti po dobrim igrama u Njemačkoj, a doživio je promjene i na privatnom planu. Šarac se u srpnju oženio svojom odabranicom Andreom. Par je sudbonosno da izrekao u crkvi svetog Ante Padovanskog na Humcu.

Šarac je prvi put u seniorsku reprezentaciju došao prije šest godina, još 2017., a 2020. uspio je osvojiti medalju na Europskom prvenstvu u Austriji, gdje je Hrvatska osvojila srebro.