Učenik Srednje škole u Ljubuškom prijetio da će “pobiti sve koje ne voli”

Učenik Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića u Ljubuškom u ponedjeljak je prijetio da će ponijeti vatreno oružje i “pobiti sve koje ne voli”, zbog čega je škola danas zaključana, doznaje Jabuka.tv.
Kontaktirali smo ravnateljicu SSŠ Ruđera Boškovića Milu Primorac koja nam je kratko kazala da je škola poduzela sve potrebne mjere. „Institucije rade svoj posao, sve je prijavljeno, možete kontaktirati institucije, tako da ja ne bih izlazila s detaljima u medije“, kazala je u kratkom telefonskom razgovoru za hercegovina.info ravnateljica Srednje strukovne škole u Ljubuškom Mila Primorac. 

O navedenom događaju dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH ima samo neslužbena saznanja.

Dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH od strane policije PU Ljubuški sukladno zakonu i uputstvima nije obaviješten o navodnim prijetnjama učenika koji je u navedenu školu donio pištolj i pušku, iako je riječ o događaju koji može izazvati uznemirenje građana, izjavila je za Jabuka.tv viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg Petrunjela Matijević.

MUP ŽZH potvrdio je da su postupali po pitanju prijetnji u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom gdje je učenik prvog razreda te škole prijetio da će sve pobiti. 

„Dana 5. veljače 2024., policijski službenici PU Ljubuški su zaprimili prijavu, po kojoj poduzimaju potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom  da se radi o kategoriji maloljetnika, trenutačno vam ne možemo dati druge informacije. Trenutačno je u tijeku uzimanje iskaza, na navedene okolnosti, te ćete nakon završetka policijskog postupanja biti blagovremeno obaviješteni“, kazali su u odgovoru za hercegovina.info iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Prema saznanjima portala hercegovina.info učenik je prvi razred, smjer kuhar, a već je ranije bio u fazi isključenja.

 

Autor: Jabuka.tv | hercegovina.info

Total Views: 810 ,