Samsung namjerava na tržište plasirati preklopne telefone srednjeg ranga?

Prošli mjesec mogli smo pročitati vijesti kako Samsung radi na nešto povoljnijoj verziji Galaxy Z Fold 6 preklopnog telefona. Mnogi su korisnici ovo jedva čekali jer su cijene preklopnih telefona znatno više i spadaju u rang premium telefona, a srednja klasa nema svoje inačice koje bi ponudile sličan dizajn i mogućnosti za povoljniju cijenu.

Ovih dana pojavila se potvrda da Samsung ima ozbiljne planove i da bi Galaxy Z Fold 6 mogao imati zasebni model prilagođen srednjem cjenovnom rangu koji će otvoriti tržište za nove korisnike.

Trenutak koji se čeka već nekoliko godina

Glasine o povoljnijim Samsungovim preklopnim telefonima kruže već zadnjih nekoliko godina. U prošloj godini intenzivirale su se glasine kako na tržište dolazi „mid-range“ uređaj unutar kategorije preklopnih telefona, no tvrtka je ubrzo na to reagirala i demantirala nagađanja u medijima.

Nova godina donosi i nova saznanja pa je tako njemački časopis WinFuture izvijestio kako Samsung ima tri kodna naziva u igri za svoju sljedeću seriju preklopnih telefona. Oznake „Q6“ i „B6“ izravno slijede ranije oznake „Q5“ i „B5“ vezane uz Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5 modele. Iz navedenog može se zaključiti da se spomenute oznake jedino mogu odnositi na nove Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 modele čiji se dolazak očekuje tek u drugoj polovici ove godine.

 

Dodatak postojećim oznakama

Ono što je sada drugačije kod Z Fold serije Samsungovih preklopnih telefona je mali dodatak. Uz postojeću oznaku primijećeno je kako se pojavila oznaka „Q6A“, što ukazuje na moguću drugu varijantu Galaxy Z Fold 6 modela.

Znajući kako funkcioniraju Samsungove serije pametnih telefona, moglo bi se raditi o verziji koja će imati nešto pristupačniju cijenu srednjeg ranga. Dovoljno je znati da se slovo „A“ u nazivima Samsungovih uređaja vezuje uz „budget“ seriju  pametnih telefona pod nazivom „Galaxy A“.

Treba reći kako se još uvijek malo zna o ovoj „entry-level“ verziji Galaxy Z Folda 6. Pitanje je kako će se ona na kraju zvati te koje će biti specifikacije uređaja, ali moglo bi se raditi o prvoj velikoj promjeni kod „foldable“ serije Samsungovih pametnih telefona.

Strpljivo ćemo čekati sljedeće nove vijesti o tome jer vjerujemo kako bi dolazak ovih uređaja mogao steći veliku popularnost među korisnicima.

 

Piše: Ervin Mičetić/pcchip.hr

Total Views: 508 ,