Rukometaši Izviđača na završnim pripremama u Apfel Areni u Makarskoj

Rukometaši Izviđača završili su prošli tjedan s bazičnim dijelom priprema. Od nedjelje baza „Skauta“ za završni dio tehničko-taktičkih priprema je Apfel Arene u Makarskoj. Ovaj prekasni kompleks, koji se nalazi na istočnom ulazu u Makarsku, raspolaže s više od 4300 m unutarnjeg prostora koji je predviđen za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija. U sklopu arene nalazi se sportski teren s parketnom podlogom, sportski teren s umjetnom travom, teren za padel, fitness dvorana, sve s pripadajućim servisnim prostorima, dječja igraonica, caffe bar/pizzeria te grupa prostora zdravstvene namjene na drugom katu kompleksa, koja tvori mozaik osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga.

Na vanjskom dijelu se nalaze tenis teren, igralište za mali nogomet s umjetnom travom i dječje igralište. Želja za očuvanjem zelenila najviše se manifestira u mediteranskom vrtu koji se prostire na 2.000 m2, gdje su se u okružju maslina smjestile dvije sjenice s roštiljima, kao idealno mjesto za neformalna druženja, poslovna ili obiteljska.

Prije odlaska u Makarsku rukometaši Izviđača su u subotu, 20.02.2024. godine odigrali prvu pripremnu utakmicu, protiv hrvatskog premijerligaša momčadi MRK Trogir u Trogiru. Nakon zanimljive igre, domaćin je slavio rezultatom 34:33, mada su „Skauti“ otišli na odmor s rezultatskom prednošću 16:13.

Diano Ćeško s 14 golova bio je prvo ime ove pripremne utakmice.

Zadovoljan sam kako smo „ušli“ u utakmicu i tempom igre koji smo nametnuli. Međutim, dosta tehničkih grešaka i loših reakcija u obrani vratili su domaćina u „egal“ te ga na kraju dovele do pobjede, komentirao je igru svoje momčadi trener Toni Čolina.
Nakon utakmice u Trogiru u nedjelju, 21.02.2024. godine ekspedicija Izviđača otišla je na drugi dio priprema u Makarsku u prekrasnu Apfel Arenu. Tren Toni Čolina sa svojim pomoćnicima na pripreme u Makarsku poveo je 21 rukometaša.

Cilj nam je, u prekrasnim uvjetima koje imamo u Makarskoj, obaviti završni dio priprema pred turnir u Labinu i početak proljetnog dijela natjecanja. Radit ćemo na završnim taktičko-tehničkim detaljima kako u napadu tako i u obrani, rekao je trener Toni Čolina.
Rukometaši Izviđača trenirati će u Apfeal Areni u Makarskoj do četvrtka, 25.02.2024., nakon čega će otputovati u Labin gdje će 26. i 27.02.2024. sudjelovati na Labin Handball Cupu. Na turniru u Labinu pored “Skauta” sudjeluju prvak Hrvatske RK Zagreb, RK Trimo Trebnje iz Slovenije i domaćin turnira RK Rudar.

U petak, 26. siječnja, sastaju se Rudar i Zagreb (18.00 sati) te Izviđač i Trimo (20.15 sati), dok se u subotu igra utakmica za treće mjesto u 18.00 sati te finale u 20.15 sati.

 

izvidjac.com

Total Views: 374 ,