Radišići Port@l


Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/radisici/public_html/old/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Razgovor sa Antom Rogićem – mladom nogometnom nadom Bosne i Hercegovine

Ante RogicRazgovarali smo sa mladim Radišićaninom Antom Rogićem, nogometašem koji od ove sezone igra za seniorsku ekipu Sloge. U nastavku, pročitajte razgovor i njegove planove u budućnosti, a mi mu želimo puno zdravlja i uspjeha na nogometnim terenima.

 

Predstavi se čitateljima Radišići Portala, bar onima koji te ne znaju.

Ja sam Ante Rogić, 17 mi je godina, pohađam 3. razred srednje strukovne škole u Ljubuškom i volim normalno sve sto vole mladi.

 

Reci nam kada si se i gdje počeo baviti nogometom?

Nogometom sam se počeo baviti prije 11-ak godina, točnije u dobi od 6 godina kada sam nogomet započeo trenirati i igrati u klubu „Bigeste“ koji vise ne postoji.

 

Koga bi izdvojio od trenera koji su najviše uticali na tvoj nogometni razvoj ?

U sve to vrijeme trenirao sam sa mnogo trenera od kojih bi svakako volio izdvojiti Damira Vučića, Juru Kordića, Darija Kovačevića kao i Slavka Limova koji je trenutno trener kadeta i juniora nogometnog kluba „Sloge“.

 

Tko je tvoj nogometni uzor ?

Od kad znam za sebe moj nogometni uzor je svakako Christiano Ronaldo. Po mom mišljenju jedan od najkompletnijih igrača koji po mom mišljenju spada u grupu najboljih nogometaša svih vremena.

 

Koji su tvoji planovi, bar što se tiče bliske budućnosti ?

Planovi vezani za blisku budućnost svakako postoje i u ovom momentu planiram u lipnju odlazak u Njemačku gdje bi se želio predstaviti kod par nogometnih Klubova u oblasti Baden Würtenberga.

 

Kada bi mogao birati, gdje bi volio zaigrati u budućnosti ? 

Na jedno pitanje ovakvoga tipa čovjek se uvijek dvoji dali da ostane realan ili se otvori stvarnim željama. Ja u tom momentu pokušavam svakako ovo prvo i samim tim mislim da se to pitanje u meni otvara ne kao -gdje bih volio ... nego vise kao –gdje bih mogao igrati? Želje su jedno, a realne mogućnosti nešto sasvim drugo ...

 

U čemu najviše uživaš u igri ?

Puno elemenata u jednoj utakmici rade veliko zadovoljstvo, ali bi svakako iz toga odvojio da mi posebno zadovoljstvo radi igra „jedan na jedan“.

 

Koji je za tebe najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri ?

Najveći uspjeh do sada bile su svakako pripreme sa Dinamom 2014. godine u Zagrebu, gdje sam između ostalog upoznao mnogo trenera, profesionalnih igrača, stekao dosta novih prijateljstava i skupio nova iskustva koja me i danas inspiriraju i daju vjetar u leđa.

 

Ove pripreme si pozvan u prvi tim, pa nas zanima kako se mladi nogometaši osjećaju kada dobiju poziv među kolege seniore?

Na poziv sportskog direktora Ive Ištuka osjećao sam se svakako uzbuđeno i nadasve počašćeno. Počašćeno iz razloga da među mojim suigračima iz juniora u momentu ima malo starijih, ali svakako dovoljno dobrih igrača koji mogu svojim igračkim sposobnostima također parirati igračima seniorima.

 

Za koju bi reprezentaciju volio zaigrati, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske ?

Velika je čast zaigrati za bilo koju reprezentaciju jer tu se nalaze provjereno najkvalitetniji i najspremniji igrači. Samim tim vjerujem da bih u budućnosti bio jako sretan mogućnošću i prilikom da zaigram za bilo koju od tih reprezentacija.

 

Šta misliš o malonogometnoj Radišićanskoj ligi zaseoka ?

Malonogometna liga zaseoka je nešto najbolje sto se moglo dogoditi u našem malom kraju.

U prvoj sezoni radilo mi je posebno zadovoljstvo sto sam i tu imao priliku da zajedno sa ekipom zabilježim dobar uspjeh i da izađemo kao pobjednici. Naravno, laskalo mi je da sam bio ujedno drugi strijelac lige kao i da sam proglašen za najboljeg igrača do 18 godina.

Godinu kasnije, u drugoj sezoni, ponovo smo se našli u finalnoj grupi, ali smo ovaj put izašli sa srebrom sto je svakako bila potvrda i nagrada da se ekipa drži dobro.

 

Dali bi se MN liga sela mogla ponovo pokrenuti?

Mislim da to nije pitanje na koje ja mogu odgovoriti, ali ja bih osobno volio da se liga ponovi najviše zbog zabave i druženja po čemu je meni osobno ta liga i bila jako draga.

Kad smo već i na tom pitanju svakako bih želio zahvaliti ljudima koji su dali najviše za organizaciju MN Lige, Milenka Dropulića - Fike i Markana Medića - Make kao i dvije prelijepe godine koje su tu ligu popratile.

 

Što jedan mladi i uspješni nogometaš radi u slobodno vrijeme?

Slobodnog vremena mi ostaje svakako puno manje nego sto bih ja za sebe želio, a kad ga imam provodim ga u prvom redu sa svojim prijateljima i obitelji radeći sve ono sto se u takvim momentima rado radi ... druženje, razgovor, zabava

 

Sa kim se od suigrača najviše družiš?

Od svojih suigrača najviše se družim i provodim vrijeme sa Petrom Barukčićem, golmanom Sloge, koji je kao pojačanje stigao u Slogu prošloga ljeta. Svakako jedan od mojih najdražih prijatelja i kolega suigrača je i Antonio Petrušić, sa kojim sam između ostalog prošao sve uzraste i reprezentaciju Zapadno-hercegovačke Županije.

 

Neka poruka našim čitateljima, a i ljubiteljima nogometa?

Želio bih reći da ne smijemo zaboraviti važnost nogometa kao sporta u svakom društvu, pa i dostojanstvo koje nogomet u sebi kroz svoj art nosi, te da se igrači kao i navijači trebaju u svako vrijeme na isti način odnositi prema njemu kao sportu sukladno tome. Tu bih još jednom apelirao na sve ljude koji taj sport vole i prate da te vrijednosti i čuvaju. Navijačke tuče, neredi, fairplay koji to nije, napadi na protivničke navijačke ekipe i slično jednostavno ne pripadaju ni na jedno nogometno igralište kao ni na tribine.

Radišići Portal

Komentari   

 
0 #4 Fićo Dumandžić 2016-03-02 21:51
Da li je to onaj isti igrač koji je već trebao biti u Splitu, Dinamu, Hajduku, Realu iz Madrida ? Da li je to isti igrač koji ne može na mjesnim spojit 2 pasa, kojemu je iz poniženja doći na zadnju utakmicu mjesnih ? :-x
Citat
 
 
0 #3 ivan lučić 2016-03-02 17:56
Antiša razvali ja ću se kladit na tebe i siguran sam da ću dobit.
Citat
 
 
-1 #2 Insert 2016-03-01 22:59
Koliko kosta slican narucen clanak Denise ? :-* :-x
Citat
 
 
0 #1 gol 2016-03-01 22:56
nema vise lige zaseoka
Citat
 

Dodaj komentar

Radišići Portal nije odgovoran za sadržaj komentara i zadržava pravo brisanja onih koje smatra neprimjerenima!

Sigurnosni kod
Osvježi