Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vječni zovitZa svakog kršćanina je od velike važnosti da li će spasiti dušu, a ostaviti raspadljivo i nevažno tijelo u ovom kratkom ovozemaljskom životu. Spasenje i garancija za vječni uskrsli naš život dolazi po Isusu Kristu i po njemu dobivamo kraljevstvo nebesko. Za pridobit kraljevstvo nebesko treba proći uska vrata, a ne široka koja nas vode u propast-rekao je Isus. Kroz ovozemaljski život puno toga trebamo prijeći provodeći iskrenu vjeru i obraćenje da bi spasili dušu.

Ako smo živjeli život dostojan Isusa Krista život možemo očekivati vječni život u raju, a ne u paklu ili u čistilištu. Na posljednjem sudu moramo Bogu položiti račun za naše grijehe koji je na kraju potreban za naše spasenje.

Isus je rekao kako su mnogi carinici, grješnici i bludnice pritekli druge u kraljevstvo nebesko. U kraljevstvo nebesko neće ući oni koji govore: „Gospodine, Gospodine…“ ,nego oni koji vrše volju Svetog Oca i koji svojim djelima žive vjeru.

Ako  smo svoj život proveli u kršanskom duhu i pred kraj svoga života u  času svoje smrti počinili teški grijeh a nismo se pokajali tada se nećemo spasiti i ući u kraljevstvo nebesko, no ako svoj život ipak provedemo u grijesima i u času svoje smrti se ISKRENO obratimo Kristu, On će nas spasiti i ući će mo u kraljevstvo nebesko. Ako promatramo ljudski, nije pošteno ali obično je Božje u suprotnosti sa ljudskim.

Tko će se onda spasiti?

Kako vidimo, naša vjera je vrlo zahtjevna, ali dok živimo ovozemaljski život možemo zadobiti raj ili pakao. Ipak, od velike je važnosti kakav nam je ovaj kratki ovozemaljski život. Ako provodimo sve kako nam vjera nalaže (obraćenje, opraštanje i ljubav za Boga i svoga bližnjega) onda će naš život pridobiti potrebno spasenje za vječni raj.