Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

37062796 1038462982983983 2830052151466655744 nTreći po redu Pjesnički maraton će se ove godine održati na starom Hardomilju – Ljubuški 1. kolovoza. Na njemu će sudjelovati brojna poznata pjesnička imena iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i šire. Prošle godine ova manifestacija lijepo pisane riječi okupila je dvadesetak pjesnika iz Splita, Sarajeva, Paga, Mostara, Čapljine, Čitluka, Gruda, Stoca i Ljubuškog. Ova svečanost stiha održava se u sklopu Hardomiljskih susreta koji se održavaju u sklopu proslave sv. Stjepana Prvomučenika, nebeskog zaštitnika sela. Pjesnički maraton počinje zalaskom sunca i traje dok god ima onih koji žele recitirati svoju poeziju, ali i poeziju pjesničkih velikana, i onih koji uživaju u pjesničkoj riječi. Organizator Pjesničkog maratona je Ekološka udruga staro Hardomilje, Udruga Baština, MZ Hardomilje uz potporu Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Pokrovitelj ovogodišnjeg maratona je dopredsjednik Vlade i ministar financija ŽZH Toni Kraljević. Veliku potporu održavanju ne samo ove kulturne manifestacije, već i svih drugih kulturnih zbivanja koji se održavaju u okviru Hardomiljskih susreta kroz ovih 11 godina daje Općina Ljubuški na čelu s načelnikom, uskoro gradonačelnikom, Nevenkom Barbarićem.

Organizatori su osigurali, uz prigodni domjenak, ugodno druženje uz brojna druga ugodna iznenađenja kojima će sudionici ove svečanosti poezije i brojni posjetitelji uživati. Ljetna ugodna noć, izvorni ambijent staroga sela, prijatni ljudi i ugodni razgovori ispunjavaju ljude radošću i veseljem pa nije čudo što su pjesnici ovaj maraton prihvatili kao svoj i rado se odazivaju organizatorima za sudjelovanje na istom.

Medijski pokrovitelji su Radio Ljubuški, Ljubuški portal, Večernji list i Dnevni list. Žao nam je što Federalno ministarstvo kulture nije prepoznalo vrijednost ove kulturne manifestacije u afirmaciji ne samo pjesništva i pjesnika , već i same države pa nije pokrilo makar mali dio troškova. Ali, to je sudbina kulturnih zbivanja u ovoj državi. Zato hvala svima drugima koji su prepoznali njenu važnost i pomogli njenom održavanju.

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com