Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bonitetne firmeU okruženju vodenog parka Koćuša u Ljubuškom, uz pokroviteljstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke, upriličen je susret bonitetno izvrsnih tvrtki ove Županije. Predstavnici najreprezentativnijih tvrtki ove županije imale su prigodu čuti rezultate poslovanja protekle godine a dio tvrtki preuzele su Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvalitete svog poslovanja.

”Biti nositelj certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih međunarodnih priznanja kojim kompanije dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođene tvrtke s kojima treba poslovati“,izjavila je direktorica Bisnode BH Zlata Mulać Jagličić, koja je i uručila certifikate bonitetne izvrsnosti predstavnicima tvrtkama Pavković Paneli d.o.o. Široki Brijeg, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, EZ Engineering d.o.o., Fama d.o.o. Široki Brijeg, zatim Vokel d.o.o. Vinjani, Grioss d.o.o. Grude, Violeta d.o.o. i Bili Brig d.o.o. Grude, Džajić-Commerce d.o.o. Ljubuški, Unitrade d.o.o. Ljubuški, Elektro-Milas d.o.o. Ljubuški, te Lončarplast d.o.o. i Kror d.o.o. iz Posušja.

Bonitetnu izvrsnost imaju samo najbolje kompanije koje ispunjavanju najviše standarde poslovne etike i koje su se pokazale u dužem vremenskom razdoblju kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje. Bisnode certifikat bonitetne izvrsne potvrđuje da su kompanije iz BiH ravnopravne sa najboljim kompanijama u Europi, jer je za ocjenu korištena jednaka metodologija, razvijana kroz tri desetljeća rada velikog broja analitičkih stručnjaka iz 19 zemalja Europe u kojima Bisnode djeluje.

Koliko su bonitetno izvrsne kompanije značajne za razvoj gospodarstva svake regije dokazuje podatak da, iako ih je samo 21% od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima BiH je 67%, u ukupnoj dobiti 72% a zapošljavaju 55% ukupno zaposlenih u državi.

I ovdje Županija Zapadnohercegovačka pokazuje izuzetne rezultate, jer je broj njenih bonitetno izvrsnih kompanija (27% od ukupnog broja aktivnih tvrtki županije)te broj ljudi koje upošljavaju iznad bh. prosjeka.

Generalno, kompletno gospodarstvo ŽZH pokazuje izrazitu dinamičnost i jedan je od stupova razvoja ove Županije. Prema riječima ravnatelja ureda za Europske integracije Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Ivana Jurilja, pokazatelji završnih financijskih izvještaja za 2017. kao i statistički podaci, govore o rastu gospodarstva u svim segmentima. „

”Prema podacima završnih financijskih izvještaja, na temelju rezultata poslovanja, sa 1182 poslovna subjekta iz ŽZH koji su predali završna financijska izvješća za 2017. zabilježen je rast ukupnih prihoda za 7%, neto dobiti za 8% a izvoza za 18%. ŽZH u 2017. ima 18.440 zaposlenih što je rast za oko 4%. U isto vrijeme bilježi se smanjenje broja nezaposlenih za nekih 6%“, izjavio je Jurilj i dodao:“ Upravo iz tih razloga, ovakvi skupovi su potrebni kako bi se afirmirali pozitivni rezultati našeg gospodarstva i kako bi se uspostavio što čvršći dijalog javnog i privatnog sektora kao i svim jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj.“

Da pozitivni gospodarski pomaci u Županiji Zapadnohercegovačkoj i ostvareni rezultati privatnog sektora u prethodnom razdoblju jasno pokazuju dinamičnost i konkurentnost gospodarstva ŽZH, istaknuo je i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

”Privatni sektor svakako zaslužuje pažnju i u tom konteksu Vlada ŽZH želi uspostaviti aktivan dijalog. Jedan od koraka u uspostavljanju ovog dijaloga jeste i afirmiranje bonitetno izvrsnih poduzeća iz naše županije. Zbog toga je Vlada ŽZH prepoznala današnji događaj kao priliku da se najednom mjestu okupe predstavnici javnog i privatnog sektora iz Županije, da se razmijene informacije o rezultatima poslovanja i sveukupnimrazvojnim pokazateljima u našoj Županiji ali i prilika su da se naglasi važnost privatnog sektora i afirmira njegova uloga u društvu. U isto vrijeme svi zajednički moramo nastojati stvoriti što bolji poslovni ambijent i utjecati na otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i poboljšanje uvjeta rada i poslovanja te u konačnici stvoriti bolju kvalitetu života u našoj Županiji.“

Svi navedeni pokazatelji rasta gospodarstva, odnos koji javni sektor gradi prema privatnom i njegova otvorenost za nove, moderene pristupe u razvoju gospodarstva županije, te želja da se istaknu bonitetno izvrsne kompanije kao najbolji primjer napretka u ovoj oblasti bili su više nego dovoljan razloga da se prvi u nizu ovakvih poslovnih skupova održi upravo u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Dodaj komentar

Radišići Portal nije odgovoran za sadržaj komentara i zadržava pravo brisanja onih koje smatra neprimjerenima!


Sigurnosni kod
Osvježi

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com