Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

7a3332eb1259a1f8fd33fb31ad14a63b MMnoštvo vjernika i štovatelja sv. Ante Padovanskog, omiljenog propovjednika i ispovjednika, i ove će godine pohrliti u svetište na Humcu, kako bi ovom svecu uputili svoje želje i zavjete.

Ovogodišnja proslava bit će temeljena na prijeko potrebnim plodovima Duha Svetoga, prema kojima vode sve naše molitve, pobožnosti, sakramenti…

Program proslave započet će 4. lipnja, a završit će 13. lipnja, svečanim misnim slavljem u 11 sati koje će predvoditi nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH. Tog dana svete mise bit će služene i u 5, 6, 7, 8, 9 te u 18 sati, kada će večernju misu predvoditi dr. fra Ante Vučković, profesor iz Splita.

Kroz dane devetnica u molitvenom programu sudjelovat će brojni svećenici, i to ovim redoslijedom: fra Stanko Ćosić, p. Jakov Kuharić, fra Goran Azinović, fra Bože Milić, fra Miro Šego, fra Dane Karačić, fra Sretan Ćurčić, fra Valentin Vukoja i fra Branimir Musa.

Svojim pjevanjem devetnice će uveličati i brojni pjevači, ponajviše domaćini, mješoviti župni zbor „Sv. Ante“ Humac, dječji zbor „Ljiljani sv. Ante“, veliki zbor crkve sv. Kate iz Ljubuškog, dječji zbor „Radost“, župna Frama, klapa iz Ploča te veliki župni zbor Krista Kralja, Čitluk.

Svake večeri bit će prigoda za ispovijed koja počinje u 17 sati, a žitelji Humca i okolnih mjesta imat će priliku darovati krv, 6. lipnja, u samostanskoj dvorani sv. Ante.

„Neka i ova devetnica bude duhovna obnova za cijeli ljubuški kraj, ali i šire. Neka nam pomogne da duhovno ozdravimo, da se kući vratite obnovljeni s novim odlukama i zavjetima za život. S tim mislima i molitvom zazivamo na sve vas Božji blagoslov zagovorom sv. Ante, moćnog zagovornika i sveca svega svijeta“, poruka je koju su uputili franjevci s Humca.

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com