Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

unisten krizKažu da grad možeš doživjeti u punom smislu te riječi kroz pogled s visine odakle možeš obuhvatiti okom cijelu panoramu koji diše u nizini i prostire se u svojoj ljepoti i raskoši kao na dlanu. Naime, baš iz tog razloga mnogi dolaze na kulu hercega Stjepana Kosače ponad Ljubuškog i uživaju u prekrasnom pogledu koji nas svaki put ostavi bez daha. Ali, ako se uputite prema kuli hercega Stjepana jedan će vas pogled ostaviti bez daha jer su zasad nepoznati vandali uništili  križ koji označava stajalište na Križnom putu koja se nalazi ispred Kule. Ove postaje Križnog puta od crkve na Mostarskim Vratima do Kule inicirao je i postavio fra Nikola Rosančić za vrijeme boravka i vođenja Frame na Humcu  i oni su već postali prepoznatljiv detalj na putu prema Kuli.

Križ je nama vjernicima kao spomen, putokaz, vodilja, kao znak pobjede i ponosa, ali i prkosa pa se takav pogled na uništene križeve teško briše iz sjećanja.

Ne mogu potvrditi ima li ovo uništavanje križa nacionalnu ili vjersku pozadinu i osuđujem ovo neljudsko i bezbožno djelo. Ali se samo pitam: „Što nam taj netko ovim činom želi poručiti? Kome smeta naša vjera? Kome smetaju naše vrijednosti i svetinja?“

Komentari  

0 #1 Zašto i kome smetaju križevi na Kuli?Justicija 2017-10-28 16:01
Križ je za kršćane, a osobito za katoličke vjernike jedan od najvažnijih simbola toga puka. A pošto na ovim prostorima obitava apsolutna većina katoličkih vjernika, Križ mora tu postojati i opstati. Tu nema dvojbe ni pogađanja sa bilo kim.

Komunisti, ateisti i neki drugi sotonisti to ne moraju voljeti ni obožavati, ali su to dužni uvažavati.
To im treba staviti do znanja. U početku neizravno, a u slućaju ogluhe, izravno.
Jer su više prošla ona vremena kiada su se vjernici katoličke vjere etiketirali kao kleronacionalisti i fašisti, kada su mnogi i iz vjerskih uvjerenja i transparentnosti vjerskih simbola doživljavali i zatvore.
Citat

Dodaj komentar

Radišići Portal nije odgovoran za sadržaj komentara i zadržava pravo brisanja onih koje smatra neprimjerenima!


Sigurnosni kod
Osvježi

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com