Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

{jcomments off}

connecting otvaranjeNačelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić sinoć je na Trgu domovinske zahvalnosti iza zgrade općine u Ljubuškom svečano otvorio festival "Putevima baštine", koji se organizira u sklopu EU projekta "Connecting Separated" (Program IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007.-2013.).

Projekt su predstavili project menager Mario Bajto i direktor Razvojne agencije ŽZH HERAG Ivan Jelčić.  U sklopu otvorenja Festivala magistar arheologije Mirko Rašić predstavio je vodič„Putevima baštine“, a prikazan je i kratki film o projektu i Rimskoj cesti. Posjetitelje je prije početka otvorenja i nakon otvorenja zabavljao ansambl „Plazarius“.


Inače,festival „Putevima baštine“ se organizira iz prekograničnog projekta CONNECTING SEPARATED. Festival je istovremeno upriličen u Ljubuškom i Solinu, od 19 do 24. rujna 2016. godine.

Partneri na projektu iz Bosne i Hercegovine su Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Projektni partneri iz Hrvatske su Grad Solin i RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije

Ukupna vrijednost projekta je 455.737,53 EUR, s tim da je za Bosnu i Hercegovinu predviđeno ukupno 216.039,20 EUR od čega Europska unija finansira 82,29% a preostalih 17,71% su-financira Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija ŽZH-HERAG.

Ovim festivalom se želi prije svega promovirati Projekt Connecting Separated (Povezivanje razdvojenog), kao I mapirana kulturna i prirodna baština, gastro ponuda i događanja duž navedene rute, što je ujedno korak ka razvijanju zajedničke turističke ponude prekograničnog područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koja uporište pronalazi u kulturnoj i prirodnoj baštini.

Projekt se nastavlja večeras u 18 sati:

Program:

Organizirani prijevoz za posjetitelje na lokaciju rimskog vojnog logora Gračine

Predstavljanje foto-kluba Fokus i prezentacija fotografija nastalih tijekom foto-kolonije

Nastup lokalnih glazbenika

PayPal Donations

Enter Amount

Najčitanije danas

Radišići Portal

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com