Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

granicna policija BiHPostupajući pod nadzorom tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH od ranih jutarnjih sati vrše pretrese objekata na području Sarajeva i Mostara.

U okviru operativne akcije “Centar” provedena je opsežna istraga kojom su obuhvaćene osobe osumnjičene da su organizirale krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Indije, Pakistana, Irana i drugih zemalja.
Prikupljeni su dokazi da su ilegalni migranti u BiH krijumčareni s područja Crne Gore i Srbije, nakon čega je organiziran njihov ilegalni boravak i smještaj u BiH, te dalji prijevoz i krijumčarenje prema zemljama EU, za što su organizatori ilegalnim migrantima naplaćivali iznose od oko 4.000 eura po osobi.
Među osumnjičenim osobama ima i stranih državljana, koji su se u BiH lažno predstavljali kao emigranti i prikrivali svoje razloge boravka u BiH kako bi mogli stupati u kontakt s ilegalnim migrantima, vršiti kaznena djela i ostvarivati nezakonitu imovinsku korist.
Nakon izvršenih pretresa, osumnjičene osobe bit će predane postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.
Operativna akcija “Centar” predstavlja značajnu aktivnost u borbi na otkrivanju i sprečavanju krijumčarenja ilegalnih migranata preko teritorija BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

PayPal Donations

Enter Amount

Najčitanije danas

Radišići Portal

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com