Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kutija izbori glasovanjeU četvrtak, 11. listopada 2018. u 18 sati u Mostaru će se održati prosvjed zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. Kako je na društvenim mrežama objavio Tomislav Zelenika dužnosnik HSS-a u BiH, naziv prosvjedne šetnje je R.I.P. DEMOCRACY BiH.

”Povorkom od Sveučilišta u Mostaru do Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BIH i polaganjem svijeća iskazat ćemo svoje nezadovoljstvo”, napisao je Zelenika.

Navodi kako je vrijeme da se ”reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima”.

”Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo sućut demokraciji u BiH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija”, napisao je Zelenika.

Naveo je kako je vrlo važno ”da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata.

”Ovo nije tek poziv ili molba, ovo je zapovijed i dužnost”, naveo je Zelenika.

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com