Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

viber image5 KopirajPrije nešto manje od godinu dana općina Ljubuški je na osnovu javnog poziva, kao jedna od 23 jedinice lokalne samouprave, izabrana u projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Projekt je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, a ukupna vrijednost projekta na području BiH iznosi 14,5 milijuna KM. U aktivnostima prve faze tog projekta sudjeluje 125 mjesnih zajednica iz BiH, a među njima i šest mjesnih zajednica iz općine Ljubuški i to: Ljubuški III, Radišići, Studenci, Klobuk, Hardomilje i Hrašljani. U sklopu toga projekta koji na području općine Ljubuški zajednički provode UNDP i općina Ljubuški, u tih šest mjesnih zajednica bit će uloženo oko 150 000 KM, od čega će UNDP izdvojiti oko 70 posto sredstava a općina Ljubuški oko 30 posto.

Provedba projekta na području općine Ljubuški počela je prije dvadesetak dana kada je u Gornjim Radišićima asfaltiran dio puta u vrijednosti 11 000 KM, a u Donjim Radišićima bit će betoniran dio puta u vrijednosti 12 000 KM. Projekt je nastavljen u MZ Ljubuški III asfaltiranjem dijela puta od Gožulja prema Mostarskim Vratima u dužini 220 metara, a vrijednost radova je 23 000 KM. Projekt se trenutno provodi i u Donjim Studencima gdje je planirano asfaltiranje pristupa igralištu i asfaltiranje igrališta iza škole, a ukupna vrijednost radova je 24 000 KM.

Radovi na tri preostala projekta planirani su za jesen. U sklopu tih radova u MZ Klobuk planirano je urediti kružni tok pored crkve, a vrijednost radova iznosi oko 30 000 KM. U mjesnim zajednicama Hardomilje i Hrašljani planirana je sanacija dva vodonatapna kanala, u svakoj mjesnoj zajednici po jedan. Ukupna vrijednost tih radova iznosila bi 46 000 KM, u svakoj mjesnoj zajednici po 23 000 KM.

Završetkom tih radova ujedno bi bio završen i prvi dio zajedničkog projekta UNDP-a i općine Ljubuški „„Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u vrijednosti oko 150 000 KM.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

Dodaj komentar

Radišići Portal nije odgovoran za sadržaj komentara i zadržava pravo brisanja onih koje smatra neprimjerenima!


Sigurnosni kod
Osvježi

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com