Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sarac josipRukometaši Nexea poraženi su i u uzvratnom susretu četvrtfinala EHF Europske lige od Frisch Auf Goppingena 27:31.

Tako su se oprostili od Europe za ovu sezonu. U prvom susretu, njemački klub je slavio 23:32 i tako osigurao nastup na Final 4 toga natjecanja koji će se održati potkraj svibnja.

Dosta nervozno, rastrgano, počeo je susret za Nexe. Vrlo teško dolazili su do prilike protiv jako pokretljive i agresivne obrane gostiju. Josip Šarac je stoga, brzo i lako doveo Goppingen do 0:2 Našičani su svoj prvi pogodak postigli nakon četiri i pol minute i to s crte za sedam metara. Janko Kević bio je jedini igrač domaćina koji je vukao, pogađao u prvoj četvrtini. Osim njega, samo je Luka Moslavac u tom razdoblju bio strijelac Nexea.

Ipak, malo po malo sastav Branka Tamšea uspio je posložiti svoju igru i uspostaviti ravnotežu. Velike zasluge za to pripadaju i Mihailu Radovanovića koji je skupio sedam obrana u prvom dijelu. Tako je Nexe u 24. minuti prvi i jedini put povelo u prvom poluvremenu. Ali, nije u tom stilu i završilo tu dionicu, jer je između ostaloga jako slabo koristilo situaciju s igračem više. Tako su gosti u posljednjim sekundama došli do minimalne prednosti 12:13.

Desetak minuta u nastavku, igralo se pogodak za pogodak. Ali je minimalna prednost bila na strani gostiju. Kada su sredinom poluvremena uspjeli povezati tri pogotka zaredom i pobjeći na plus tri (18:21), ni jednog trenutka više nisu dopustili Nexeu da ih ozbiljnije ugrozi. Premda je Branko Tamše pokušavao brojnim promjenama pronaći ekipu koja bi  dostigla tu prednost i makar se s minimalnom pobjedom oprostila od europskih nastupa ove sezone. Kod domaćeg sastava nije bilo ni koncentracije, ni ideje, ni agresivnosti za tako nešto i gosti su na kraju zasluženo slavili 27:31. S osam pogodaka Janko Kević bio je najbolji u redovima Našičana. Kod gostiju prvo ime Josip Šarac sa šest pogodaka. Spomenimo da je od naših još Marin Šego imao četiri obrane, a Krešimir Kozina postigao dva pogotka.

Završni turnir EHF Europske lige održava se 27./28. svibnja u Flensburgu.

EHF EUROPSKA LIGA: ČETVRTFINALE
NEXE – FRISCH AUF GOPPINGEN 27:31 (23:32)